Kymenlaakson pelastuslaitoksen alueella suoritetaan kerros- ja rivitalojen paloturvallisuuden itsearviointia

15.4.2020
Riskienhallinta

Kymenlaakson pelastuslaitos kohdistaa kerros- ja rivitalojen paloturvallisuuden itsearviointia koko Kymenlaakson alueelle kevään aikana. Itsearvioinnin kohteina on otanta vähintään kolme asuinhuoneistoa käsittäviä rivitaloja sekä enintään kolme kerrosta käsittäviä kerrostaloja. Asuinkiinteistöt on jaettu alueisiin siten, että itsearvioinnin kohteena on vuosittain noin 10% kaikista vähintään kolme asuinhuoneistoa käsittävistä rivitaloista sekä enintään kolme kerrosta käsittävistä kerrostaloista. Nyt itsearvioinnin kohteena ovat ne rivi- ja kerrostalot joihin itsearviointi on suunniteltu toteutettavan vuosina 2020 ja 2021. Itsearviointi koskee tänä keväänä noin 320:tä taloyhtiötä koko Kymenlaaksossa.

Pelastuslaitos lähettää keväällä 2020 valvonta-alueella oleviin kerros- ja rivitalokiinteistöihin itsearviointimateriaalin. Itsearviointimateriaali käsittää jokaiseen asuinhuoneistoon jaettavan paloturvallisuusoppaan sekä isännöitsijälle/ taloyhtiön puheenjohtajalle osoitettavan, koko kiinteistöä koskeva paloturvallisuuslomakkeen, joka tulee palauttaa pelastusviranomaiselle. Materiaalissa on ohjeistus itsearvioinnin suorittamisesta ja lomakkeen palauttamisesta sekä aikataulusta

Paloturvallisuusoppaan ja itsearviointilomakkeiden avulla pelastuslaitos haluaa muistuttaa asukkaita ja taloyhtiöitä niistä pelastuslaissa asetetuista velvoitteista, joista heidän tulee huolehtia päivittäisessä arjessa, joko omassa huoneistossa tai hallitsemassaan kiinteistössä. Itsearvioinnissa tarkistettavat asiat liittyvät mm. taloyhtiön pelastussuunnitelmaan, palovaroittimien kunnossapitoon, tavaroiden oikeaan säilytykseen sekä osoitenumeroiden ja huoneistotunnuksien näkyvyyteen.

Lisätietoja itsearvioinnista antaa:

Iitti, Kouvola; johtava palotarkastaja Hanne Friman 044 702 6325

Hamina, Kotka, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti; vt. johtava palotarkastaja Toni Puhakka 044 702 6287