Ajankohtaista

Kymenlaakson pelastuslaitos palkitsi ensiauttajat esimerkillisestä toiminnasta Matinlammen pelastustehtävässä

12.6.2020
Juha Tiitinen, pelastuspäällikkö

KOUVOLA MATINLAMPI 28.3.2020 Keväisenä lauantai-aamuna Kouvolan Matinlammella oli ollut pilkkimässä pariskunta. Hauraat kevätjäät olivat pettäneet yllättäen heidän altaan. Jäihin vajonneet olivat huutaneet apua, joihin mökkiläinen... Lue lisää »

Rakennusten nuohous virusepidemian pitkittyessä

18.5.2020
Riskienhallinta

Koronavirusepidemian pitkittyminen vaikuttaa rakennusten tulisijojen ja savuhormien nuohouksen tilaamiseen ja toteuttamiseen. Sisäministeriö suositti 31.3.2020 siirtämään muun kuin välttämättömän nuohouksen myöhempään ajankohtaan... Lue lisää »

Paloturvallisuuden itsearvio yhtenäistyy

30.4.2020
Kympe viestintä

Kymenlaakson pelastuslaitoksen vuonna 2011 omavalvontanimellä käynnistämä paloturvallisuuden itsearvio on nyt käytössä kaikissa pelastuslaitoksissa. Pelastuslaitosten Kumppanuusverkostolla on käynnissä paloturvallisuuden... Lue lisää »

Kymen Turva eli Kymenlaakson valmius- ja turvallisuusfoorumi

17.4.2020
Kymen Turva / Carlson

Kymenlaakson valmius- ja turvallisuusfoorumi on toiminut vuodesta 2012 maakunnan kuntien, viranomaisten sekä muiden toimijoiden turvallisuusyhteistyön alustana. Nimen lyhennelmä Kymen Turva on otettu käyttöön keväällä. Kymen Turvassa... Lue lisää »

Kymenlaakson pelastuslaitoksen alueella suoritetaan kerros- ja rivitalojen paloturvallisuuden itsearviointia

15.4.2020
Riskienhallinta

Kymenlaakson pelastuslaitos kohdistaa kerros- ja rivitalojen paloturvallisuuden itsearviointia koko Kymenlaakson alueelle kevään aikana. Itsearvioinnin kohteina on otanta vähintään kolme asuinhuoneistoa käsittäviä rivitaloja sekä enintään... Lue lisää »